Välkommen till Bergmans Fisk

Efter flera års projektering så har portarna nere på Udden av Saltharsfjärden öppnat upp

Udden där häckelsängsbönderna hade sina gamla sjöbodar på slutet av 1800-talet. Med rökeri, butik, sjöbod, husbil/båtplatser, samt restaurang så gör vi en satsning mot besöksnäringen och hoppas på att fisket ska leva vidare i ytterligare generationer i familjen Bergman.

Här kan ni avnjuta god mat och god dryck med en underbar havsutsikt. Under säsong arrangeras även musik och underhållningskvällar, se "kommande händelser" nedan. I vår butik hittar ni alltid färsk fisk och våra förädlade produkter.

BERGMANS HANTVERKSMÄSSIGA JULBORD
23/11 - 22/12

Vi ser fram emot att välkomna er till Saltharsfjärden där snön faller glittrandes utanför våra fönster och eldkorgarna sprakar utanför restaurangen. Inne i den vackra restaurangen möts du av tända ljus och havsutsikt över fjärden.
Här dukar vi stolta upp ett julbord med våra egenproducerade delikatesser samt ett urval från det svenska klassiska julbordet. Flera av våra produkter har vunnit priser inom Nordiska mästerskapet och Svenska mästerskapet inom mathantverk.

645kr per person.

Sittningstider:
Torsdagar 17.00 & 19.00
Fredagar 17.00 & 19.00
Lördagar 16.00 & 19.00
Söndagar 14.00 & 17.00

Kommande Events

Kommande händelser hos oss

Johnny Sörman

Meny

Gräddstuvade kantareller på smörstekt surdegsbröd, toppat med löjrom & örter

Pepparlax, kallrökt vildlax, gravad vildlax, serveras med grönsås, hovmästarsås, smetana med löjrom, picklade grönsaker samt kokt potatis

Tomatsill, silllvikssill, senapsill, prästost, smetana med löjrom, vispat brynt dillsmör& rågbräck. Serveras med kokt potatis.

150 kr

Bricka med kökets utvalda charkuterier, grillat surdegsbröd, picklade kantareller & tryffelpeccorino

155 kr

Från vårat eget rökeri, aioli och hembakt surdegsbröd

Krämig soppa på jordärtskocka, örter, krutonger & rökt sidfläsk från Bergmans Fisk & Vilt i Vilhelmina

249 kr

Färskostfylld vårrulle med höstsvamp, rostade betor, picklade gulbetor, savoykål & confiterad vitlök

Stekt strömmingsfilé med potatispuré, rårörda lingon, picklad gurka samt brynt dillsmör och
knäcke.

355 kr

Tjälknöl på älg, potatisgratäng smaksatt med västerbottenost, rödvinsås, syltade kantareller & rårörda lingon
 

345 kr

Smör & rågstekt abborre med gräslök och brynt smör, serveras med varm "gubbröra" på ansjovis, potatis, ägg & rödlök

325 kr

Grillad vildlax med ragu på fänkål, potatis, vitvin & blåmussla samt smörbakade steklökar

Pepparlax, kallrökt vildlax, gravad vildlax, serveras med grönsås, hovmästarsås, smetana med löjrom, picklade grönsaker samt kokt potatis

Tomatsill, silllvikssill, senapsill, prästost, smetana med löjrom, vispat brynt dillsmör, rågbräck, serveras med kokt potatis

Pepparlax med citron, grönsås, gröna ärtor, serveras med kokt potatis

Pannkaka med sylt och grädde.

Smaksatt med cognac, serveras med mandelcrisp & vaniljglass

Havreflarn & hjortrongelé

Smaksatt med tonkaböna

Italiensk maräng & hallontuile

45 kr

Chokladtryffel med dagens smak

Boka bord

SEPTEMBER-OKTOBER
Fredag-Lördag 12-22 (Köket stänger kl 21)
Söndag 12-20 (Köket stänger 19)


JULBORD 23/11 - 22/12
Torsdagar 17.00 & 19.00
Fredagar 17.00 & 19.00
Lördagar 16.00 & 19.00
Söndagar 14.00 & 17.00

Enklare lunch serveras torsdagar- lördagar 23/11 - 22/12.

Boka bord här